Voorpagina W e l k o m   o p   d e   w e b s i t e   v a n

E s t h e r   d e   G r o o t   -   N e d e r l a n d s e   p s y c h o l o o g   i n   F r a n k r i j k
lijn


528 Route d'Oloron - Lieu dit Quartier Auronce - 64360 Lucq-de-Béarn - 05.59.39.62.16 - esther.de-groot@orange.fr

leftcorner Menu: rightcorner
Eerste contact
Behandeling
Kosten
Over mij
Algemene info
Voorpagina
Privacy


Kijk ook eens op mijn Faceboekpagina
topleft Behandeling topright

Na de intakefase vindt de behandelfase plaats. Hierbij pas ik diverse behandelmethodieken toe, specifiek afgestemd op uw problematiek. Ik maak o.a. gebruik van psycho-educatie, relaxatietechnieken, cognitieve gedragstherapie, gedragstherapie, EMDR en seksespecifieke methodieken.
Als u te ver weg woont om langs te komen en de problematiek laat het toe, is behandeling via telefoon, video-conferentie (webcam) en email mogelijk.

Afhankelijk van de problematiek spreek ik normaal gesproken in eerste instantie iedere week met u. In de periode ertussen is het niet ongebruikelijk dat ik huiswerkafspraken met u maak. Te denken valt aan registreren van stemmingswisselingen, oefenen met nieuw gedrag en hierover rapporteren in een schrift, artikelen nalezen, bandjes van behandelsessies naluisteren. Ook dit is afhankelijk van de problematiek die behandeld wordt.

Om na te gaan of er progressie zit in de behandeling, wordt geregeld samen met u geëvalueerd of we nog op het juiste traject zitten en of er al verbetering in de klachten zit. Dit gebeurt aan de hand van het behandelingscontract zoals we dat aan het eind van de intakefase hebben gemaakt. Hierbij wil ik wel nu alvast aankondigen, dat het in therapie vaak zo is dat iemand zich de eerste periode van behandeling slechter voelt en niet het idee heeft dat het helpt. Maar vaak zien de naasten dan al wél progressie. Ik vergelijk deze fase altijd met het opruimen van een rommelzolder; eerst ontstaat er veel meer troep en weet je niet meer wat je ermee aanmoet, maar gaandeweg komt er lijn in. En aan het eind kun je ineens weer gewoon lopen op die zolder...

  - Website: Marcel